Sain inspiraation tähän superhelppoon, nopeaan mutta sitäkin herkullisempaan reseptiin Hanna G:ltä. Klassinen ja simppeli kanakastike on niin hyvää, että sen loppuessa kesken poskelle saattaa vierähtää kyynel jos toinen (tästä tulee siis reseptin nimi ”itkukana”). Kastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maukasta ja maistuu varmasti myös perheen pienimmillekin herkuttelijoille.
Itkukana (4:lle)
Tarvitset:
500g broilerin sisäfilettä
4 rkl voita
4 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
0,5 dl tomaattipyrettä
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 dl kuohukermaa
Lisukkeeksi:
jasmin-riisiä
Valmistusohje:
Ota broilerit huoneenlämpöön tovi ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää voi ja oliiviöljy kuumalle paistinpannulle. Nosta broilerin lihat pannulle ja paista niitä öljy-voiseoksessa noin viiden muutin ajan. Käännä kanoja kertaalleen paiston aikana. Nosta kanat lautaselle hetkeksi, ja kuullota sipulit pehmeäksi ja läpikuultavaksi pannulla olevassa rasvassa. Mittaa pannulle tomaattipyree ja soija kerman kera koko ajan sekoittaen. Kippaa kanat kastikepohjan joukkoon ja anna sen poreilla hellästi noin 7-9 minuutin ajan. Tarjoile itkukana esimerkiksi jasminriisin kera.
Joko siellä on testattu kyseistä hittireseptiä? Mitä tykkäsit?
Tää nimi on kyllä paras! Pakkohan tätä on testata. Tämän yksinkertaisempaa ateriaa ei kai voi valmistaa. Ja luulis maistuvan nirppanokkalapsillekin.
No eikös!
Juu, meillä veljenpojat antoivat ruoalle ”viis kautta viis” 😀
-Heidi
Olen kokkaillut tätä useamman kerran – maistuu ihan kaikille! Herkullinen ja helppo! Perheessämme on yksi kasvissyöjä – olisiko kellään ideaa, mitä itkukanaan voisi laittaa kanan sijaan? Tofua?
Käytä rikkikääpää kanan sijasta.
Tätä perusbroilerikastiketta on syöty iät ja ajat nimellä Nilla’s Hönan. Ruotsissa se on vähän niinkuin makaronilaatikkoa meillä.
Ompa hauska kuulla, tätä en tiennytkään! Ihanaa herkkua joka tapauksessa 🙂
-Heidi
Käytätkö marinoitua tai suolattua kanaa vai ehtiikö nappaamaan maun kastikkeesta?
Heipsan!
Käytän useimmiten ihan maustamatonta kanaa ruoissa.
-Heidi