Parisen viikkoa sitten juhlimme rakkaan ystäväni ja suosikkiruokabloggaajani Hannan Kasvis Ruokakirjan julkkareita.
Olen seurannut Hannan ahkeraa uurastusta kirjan parissa, ja lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.


Kirjaa juhlittiin Hannan kotona pienellä ja tiivillä porukalla. Miten ihana idea järjestää tilaisuus persoonallisesti ja intiimisti kotona! Hannan ja Jaakon kaunis idyllinen talo oli mitä paras miljöö tapahtumalle. Kaiken kukkuraksi vieraille oli katettu herkullinen ja näyttävä lounas kirjan herkuista.

 
Hannan kasvisruokakirja on paitsi inspiroiva, samalla monipuolinen opas kasvisruokien pariin. Sivuilta löytyy ratkaisut kiireiseen arkeen sekä hidastempoisille sunnuntaipäivällisille. Kirjan reseptiikat hyödyntävät laajalti erilaisia kasvisproteiineja kuten papuja, tofua, linssejä, härkistä ja nyhtökauraa. Ohjeissa on otettu huomioon myös vegaaniset sekä gluteenittomat vaihtoehdot sesongin raaka-aineita unohtamatta. Reseptit ovat todella kekseliäitä, mutta varsin simppeleitä ja nopeita valmistaa. Hannan vankka osaaminen ja tausta kokkina sekä keittiömestarina huokuu kirjan sivuilta.  Hiotun reseptiikan lisäksi kirja on kaunista katseltavaa – Hanna on stailannut ja valokuvannut annokset tuttuun tyyliinsä upeasti. 


Lounaalla oli tarjolla kokonaisena paahdettua kukkakaalia tahinikuorrutteella, valkopapuhummusplatter tofuhalloumilla,  indonesialaista gado gado -salaattia, Hannan äidin leipomia sämpylöitä ja linssipestoa. Mitä ihanuuksia!


Ruoka oli aivan mielettömän hyvää. Maukas linssipesto valloitti sydämeni välittömästi.


 
Jälkkäripöydästä löytyi aivan mielettömän nameja mustapapubrownieseja. Tämä resepti menee minulla ensimmäisenä testattavien joukkoon! Kokeilulistallani on myös harissa-papupyörykät sekä kukkakaalinachot.

 

 
Huh, en voi kuin ihmetellä miten lahjakkaita ystäviä minulla onkaan.
Onnea rakas Hanna!



Kirjaostoksille pääset tästä.

Lue myös bloggaajakollegoiden testaamat reseptit kirjasta:

Chocochilin bataattimakaronilaatikko
52 Weeks of Deliciousnessin lehtikaalicaesar
Kananpoikien bistron BBQ-burger punajuuri-falafelpihvillä & bataattiranuilla
Ruoka-alkemistin porkkanabataattikeitto ja thaimarinoitu tofu