Parisen viikkoa sitten juhlimme rakkaan ystäväni ja suosikkiruokabloggaajani Hannan Kasvis Ruokakirjan julkkareita.
Olen seurannut Hannan ahkeraa uurastusta kirjan parissa, ja lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.
Kirjaa juhlittiin Hannan kotona pienellä ja tiivillä porukalla. Miten ihana idea järjestää tilaisuus persoonallisesti ja intiimisti kotona! Hannan ja Jaakon kaunis idyllinen talo oli mitä paras miljöö tapahtumalle. Kaiken kukkuraksi vieraille oli katettu herkullinen ja näyttävä lounas kirjan herkuista.
Hannan kasvisruokakirja on paitsi inspiroiva, samalla monipuolinen opas kasvisruokien pariin. Sivuilta löytyy ratkaisut kiireiseen arkeen sekä hidastempoisille sunnuntaipäivällisille. Kirjan reseptiikat hyödyntävät laajalti erilaisia kasvisproteiineja kuten papuja, tofua, linssejä, härkistä ja nyhtökauraa. Ohjeissa on otettu huomioon myös vegaaniset sekä gluteenittomat vaihtoehdot sesongin raaka-aineita unohtamatta. Reseptit ovat todella kekseliäitä, mutta varsin simppeleitä ja nopeita valmistaa. Hannan vankka osaaminen ja tausta kokkina sekä keittiömestarina huokuu kirjan sivuilta. Hiotun reseptiikan lisäksi kirja on kaunista katseltavaa – Hanna on stailannut ja valokuvannut annokset tuttuun tyyliinsä upeasti.
Lounaalla oli tarjolla kokonaisena paahdettua kukkakaalia tahinikuorrutteella, valkopapuhummusplatter tofuhalloumilla, indonesialaista gado gado -salaattia, Hannan äidin leipomia sämpylöitä ja linssipestoa. Mitä ihanuuksia!
Ruoka oli aivan mielettömän hyvää. Maukas linssipesto valloitti sydämeni välittömästi.
Jälkkäripöydästä löytyi aivan mielettömän nameja mustapapubrownieseja. Tämä resepti menee minulla ensimmäisenä testattavien joukkoon! Kokeilulistallani on myös harissa-papupyörykät sekä kukkakaalinachot.
Huh, en voi kuin ihmetellä miten lahjakkaita ystäviä minulla onkaan.
Onnea rakas Hanna!
Kirjaostoksille pääset tästä.
Lue myös bloggaajakollegoiden testaamat reseptit kirjasta:
Chocochilin bataattimakaronilaatikko
52 Weeks of Deliciousnessin lehtikaalicaesar
Kananpoikien bistron BBQ-burger punajuuri-falafelpihvillä & bataattiranuilla
Ruoka-alkemistin porkkanabataattikeitto ja thaimarinoitu tofu
Voi höntti mikä postaus! Kiitos muru.
Ps. Onneks tuli siivottua ennen kekkereitä ees vähän 😀
Linssipesto oli ihan mieletöntä! Tai kaikki oli ihanaa. Myös seura <3
Innolla odotan tuota kirjaa, jonka pitäisi olla postissa matkalla 🙂 Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja meillä kaivattaisiin taas pientä piristysruisketta kasvisruokaideoihin. Olen ihan jumahtanut paikoilleni.
Pitäisi varmaan hankkia kyseinen opus keittokirjakokelmaani 🙂
Ihan hurjan kauniita kuvia ja herkullisen näköisiä ruokia!
Onpas ihanan kuuloisen julkkarit ja kauniita kuvia! Kirja on kyllä tosi mielenkiintoinen 🙂
Tämä oli tosi kiva kirjauutuus. Sopii hienosti sekaaneillekin <3 Itsekin tutustuin kirjaan jo blogin puolella. Huippu kauniskin se on.
Ai vitsi kun tääläkin olis pitäny olla…Tunnelma kumminkin välittyy pohjanmaalle asti, kiitos siitä! Ja kirja kainalossa on nukuttu jo monta yötä! Tai no, yöpöydällä, koska näitä reseptejä on ihana mutustella ennen nukahdusta.